Kontakt Banner

FAQ - Frågor

 

Har du fler frågor? Här visar vi svar på de frågor som våra kunder oftast ställer:

Vad ska jag göra om glaset är skadat? 

Hos Sekurit Partner reparerar vi eller byter ut alla glas i din bil, oavsett märke och modell. Gå bara till vår verkstadsökning eller skicka ett e-postmeddelande så hittar du din närmaste partner!

 

 

Vad betyder Original Spare Part? 

Original Spare Part är glas som tillverkas enligt samma metoder, i samma fabriker och med samma kvalitetskriterier som glasen som sitter i bilen från fabriken. Ta reda på mer om Sekurit som tillverkare av bilglas här!

 

 

Är det skillnad mellan de olika märkena? 

Ja det finns skillnader. Vi rekommenderar därför alltid att du använder originaldelar som garanterar rätt kvalitetsnivå. Dessutom kan varje Sekurit Partner identifiera rätt glas för ditt fordon.

 

 

Kan jag köra med en trasig vindruta? 

Vindrutan är ett säkerhetsglas. Den består av två glasrutor som sitter ihop med varandra med hjälp av en PVB-film. Om det finns en skada relaterad till en olycka kan befintlig skada växa. Bilens vindruta har ett kritiskt synfält för föraren, vilket begränsas av den vänstra halvan av torkarbladen. I detta område och på ett område på 2,5 cm från ytterkanterna är sprickor eller stenskott ej tillåtna.

 

Kan jag tvätta min bil direkt efter att jag bytt ut ett glas? 

Vi rekommenderar att du väntar 24 timmar efter byte. 

 

När är det möjligt att reparera en vindruta? 

För att inte förvärra situationen och inte äventyra fordonets passagerares säkerhet är det viktigt att ta fordonet till en specialiserad verkstad som bedömer skadans storlek och djup. Ett stenskott bör inte vara större än en 5-krona för att kunna repareras.

 

 

Är det möjligt att reparera ett sido- eller bakruta? 

Detta är endast möjligt om glaset är laminerat, dvs som en vindruta, bestående av två glasrutor förbundna med en PVB-film.

 

 

Vem ska jag leta efter om mitt glas går sönder eller spricker? 

Du vet redan svaret, lita på oss! Gå till vår verkstadsökning och hitta din närmaste partner!