Banner Pictogram

Pictogrammen

Tekniska framsteg inom flera områden möjliggör en kontinuerlig förbättring av vardagen, underlättar processer och bidrar till en bättre livskvalitet. Det är inte annorlunda inom bilsektorn, med fler och fler modeller och innovationer som förekommer i fordon för att förbättra upplevelsen för förare och passagerare. En av bildelarna som har väckt stor uppmärksamhet är glaset, som inte bara säkerställer passagerarnas säkerhet utan också är en strukturell del av bilen.

Saint-Gobain Sekurit, den största tillverkaren av bilglas i mer än 80 år, investerar gång på gång i innovationer som implementeras i dess glas. Resultatet är flera tekniker som hjälper till att utrusta fordonet med mer komfort och kvalitet. I Tyskland är den största tekniken som erbjuds av Saint-Gobain Autover, den officiella distributören av Sekurit Bilglas på den eftermarknaden, glas med termisk och akustisk komfort och en integrerad antenn. Lär känna egenskaperna hos den enskilda tekniken och deras fördelar för förare och passagerare:

Pictogramm

 

Akustisk Komfort 

 

dBCONTROL är ett laminerat glas som tack vare placeringen av en ljuddämpande PVB-film speciellt utvecklad för akustisk komfort ger bättre ljudisoleringsegenskaper än vanligt laminerat glas. Filmen filtrerar bort höga och låga ljudfrekvenser och ger möjlighet att kontrollera eller minska bullernivån inuti fordonet med 10 decibel. 


Thermo Komfort 

 

Jämfört med normalt glas erbjuder glas med "Thermocontrol Absorberande" -teknologi en hög termisk komfort, eftersom det kraftigt minskar den direkta solenergiöverföringen till fordonets interiör. En av fördelarna med denna teknik är att den snabbt förhindrar att interiören värms upp vid parkering i solen, vilket minskar behovet av luftkonditionering. 


Integrerad Antenn

 

Tennafit är en integrerad antenn som kan appliceras på alla typer av glas och är praktiskt taget osynlig. Jämfört med normala antenner har de flera fördelar, såsom en högre kvalitet på den mottagna signalen, låg störning på grund av känsligheten för radiostörningar med andra elektriska system och praktiskt taget inget vindbrus och vibrationer.

 

Hur vet jag vilken teknik som finns i mitt glas? 

Pictogramas

Piktogram är små symboler som finns i glaslogotyperna och kan indikera vilken teknik som är tillgänglig. Om du har köpt en teknik i ditt ersättningsglas, kontrollera om piktogrammet finns på glaset. I importerade fordon och i andra länder finns ytterligare teknik i glaset som kompletterar den omfattande innovationskatalogen från Saint-Gobain Sekurit.