Strålkastarrenovering

Strålkastarrenovering

 

Klimatförändringar och förekomst av solljus kan skada strålkastarlinserna över tid och lämna dem gula, tråkiga och därmed minska deras ljusförmåga; det är vanligt att underhåll av dessa delar försummas av förare som är i riskzonen när de kör med ogenomskinliga strålkastare.

 

Förutom att påverka bilens utseende, kan skadade strålkastarglas halvera strålkastarnas belysningskapacitet och avsevärt minska förarens synlighet under nattrafik, på mörka vägar eller i svagt ljus.

 

 

Med teknikens framsteg är strålkastarglasen inte längre tillverkade av glas utan är gjorda av polykarbonat eller akrylplast.

 

 

Polykarbonat är en styv polymer, känd tekniskt som en linjär polyester erhållen genom reaktionen mellan A (eller difenylpropan), fosgen, amorf gas och låg koncentration i formning.

 

Under tillverkningsprocessen får strålkastarna applicering av en silikatlack som är beredd med UV-härdning för att möta olika förhållanden som främst verkar för att skydda strålkastarglasen mot ultraviolett strålning. Förutom solstrålning orsakar kollisioner eller till och med frekvent kontakt med lösningsmedel att lacken tappar sin effektivitet, vilket gör att strålkastarglasen blir gula och ogenomskinliga.

 

för att renovera skadade strålkastarglas har Norton utvecklat en poleringsprocess som gör att skadade strålkastare återfår sin glans med minimal aggression mot strålkastarglasen.

 

Ta reda på mer genom att titta på videon nedan eller besök Norton Abrasives !

 


Norton strålkastarrenovering